Wij nemen graag even de tijd om een aantal technieken uit te leggen welke wij regelmatig gebruiken in onze videomontages.

VIDEO-EFFECTEN EN OVERGANGEN
Met verschillende video-overgangen kunnen we dat effect uitstralen wat we voor ogen hebben. Het start eenvoudig bij de shot overgang, 99 van de 100 keer is deze een ‘hard cut’. Er zijn legio overgangseffecten wij kiezen altijd voor harde knip of een mooie fade, andere grappige effecten horen volgens ons thuis bij de hobbyisten, uitzonderingen daargelaten natuurlijk!

KLEURBEWERKING
Kleurbewerking is het bewerken tot het beeld overeenkomt zoals het in de werkelijkheid is. Onze video’s worden bij de eindafwerking kleur gecorrigeerd en tevens wordt ervoor gezorgd dat alle shots goed op elkaar aansluiten. Bekijk hier een voorbeeld:

COLORGRADING
Color Grading is het verbeteren, aanpassen van de look en feel van een shot, zodat deze esthetisch en communicatief het verhaal ondersteunen. Zoals het gras groener maken dan het in het echt is of de kleur van een scene warmer of kouder maken.

MOTION TRACKING
Als we een beweging in video volgen (tracking) dan kunnen we daar allerlei grafische elementen aan toevoegen. Zoals hier een nogal verouderde mobiele telefoon die toch een HD video kan afspelen.

CHROMA KEYING (GREEN SCREEN)
Het gebruik van een green screen (groene achtergrond) vergt wat voorbereiding. Van te voren wordt er nagedacht hoe we de shots gaan gebruiken en wat we naderhand in plaats van het groen te zien willen krijgen. Daarbij is het belangrijk hoe het licht zich verhoudt op de persoon voor het scherm en de achtergrond. Bekijk hier de uitleg:

ANIMATIE
Met een animatie kunnen we een uitleg geven die we normaal gesproken niet snel hadden kunnen realiseren. Omdat we dit videoshot gewoonweg niet konden maken hebben we voor onderstaande 2d animatie gekozen. Bekijk het filmpje:

COMBINEREN VAN VIDEO MET 3D
We kunnen echte videobeelden implementeren met 3D animaties. Bekijk hier het voorbeeld: