Weekjournaal van 6 tot en met 11 februari 2023

In de week van de circulaire economie lieten we een aantal voorbeelden zien die een deel van een circulaire cirkel in de regio vormen.

De voedingsbodem voor circulaire bedrijvigheid is in het Groene Hart groot.
Om ervoor te zorgen dat deze bedrijven hun ideeën kunnen realiseren, moeten ze buiten hun eigen sector op zoek naar samenwerkingsverbanden.
Doel van de circulaire economie is tenslotte om via korte ketens op zoek te gaan naar nieuwe en vooral hernieuwbare grondstoffen. De reststroom van de één wordt in de nieuwe economie de grondstof voor de ander.
Het liefst met tussendoor zo min mogelijk bewerking en zo min mogelijk transportbewegingen. Als je eenmaal op deze manier kunt denken en kijken, zie je ineens allemaal interessante ketens ontstaan.
Ketens van gedreven bedrijven die met hun kennis en drive hun eigen gemeente, regio en de rest van de wereld soms, een stukje duurzamer maken.

Om te laten zien hoe deze ketens concreet werken, lieten we in de week van de circulaire economie een aantal voorbeelden zien die in wezen allemaal een deel van een circulaire cirkel in de regio vormen.

Bekijk alle afleveringen hier terug: https://www.youtube.com/playlist?list=PLt2qw4I8IBhmHW9p1d7hECqLpZurJjSx5

Reacties zijn gesloten.